středa 7. dubna 2010

Upozornění pro pány Vacka a Krutinu

Lukáš K.


Rád bych touto cestou upozornil pana Vacka (a všechny jeho čtenáře), že v druhé polovině článku http://www.jirivacek-satguru.cz/clanky/aktuality/politicke-haraseni_ (podkapitola Politické hašteření) se nachází chyba. Přečetl jsem si zveřejněný anonymní dopis od paní nebo slečny J. L., ke kterému pan Vacek níže připojil spousty poznámek. Došlo patrně k chybě při kopírování textu e-mailu a nešťastnou náhodou byl zveřejněn jiný e-mail, než ke kterému se pan Vacek vyjadřuje. Prosím o opravu, protože takto to nedává žádný smysl.

Pokud se o chybu nejedná, tím hůře. Paní nebo slečna J. L. totiž nekárá pana Vacka (tím pádem není důvod se obhajovat, to je skutečně plýtvání energií, jak si pan Vacek stěžuje), nepropaguje komunismus, neodporuje učení Ramany Mahárišiho ani netvrdí, že Ježíš neměl zlořečit farizejům. Jsem vlastně celým srdcem přesvědčen, že autorka nezastává žádné názory, které jí pan Vacek podsunul.

Chtěl bych ještě vyjádřit, že se mi dopis paní nebo slečny J. L. líbí, je hezký, moudrý, nikoho nenapadá a stejně jako pan Vacek vidím, co je autorka zač. Pouze na opačném konci spektra než on. Pan Vacek by se měl autorce omluvit.

Dále bych rád upozornil pana Krutinu, že v článku http://www.jirivacek-satguru.cz/clanky/aktuality/o-praktikach-nebezpecnych-sekt- provádí manipulační techniky, které ve stejném článku tolik kritizuje. Myslím, že pokud se autor nechce ztrapnit a chtěl by, aby rozumný čtenář vzal v úvahu jeho slova, musí nejdříve odstranit naprosto nepodložené spekulace o konkrétních lidech – především mám na mysli odkaz na článek v druhé polovině textu. Opírat se o tento jednostranný článek, když pan Krutina absolutně nemůže mít tušení, co se ve vztahu zmíněných dvou lidí odehrálo, je čistě účelové, protože se to hodí panu Krutinovi do krámu. Nezainteresovaný čtenář pak snadno podlehne dojmu, že „tomášovci“ jsou nějaká sekta, co říká lidem, s kým mají a nemají žít a ještě je k tomu sexuálně zneužívají. O to nejspíš panu Krutinovi šlo. Prosím opravit a omluvit se.