pátek 8. srpna 2008

Martin Adamec – typický produkt Vacko-Krutinovy sekty

Martin Pařík

Magistr Adamec se ve svém příspěvku http://www.jirivacek-satguru.cz/clanky/aktuality/vackova-sekta---virtualni-svet-p_-parika „plně ohrazuje vůči naší (údajné) snaze vytvořit dojem, že tady existuje něco jako Vackova sekta“, jež ohrožuje nás i společnost, a to vše prý vzhledem k jakýmsi vazbám na sektology, např. pana Vojtíška a dalším blíže neurčeným. Podle Adamce jde o konstrukce, které mají jediný účel (jenž je podložený /pro změnu/ „plně“ a dokonce „jednoznačně“ a také „pouze a výlučně“ naší osobní záští a nenávistí vůči pánům Vackovi a Krutinovi), a to prý „poškodit jejich dobré jméno systematickým vytvářením dojmu, že obsahem nauky, kterou učí..., není cesta k Bohu a do Boha“, ale cosi, co naplňuje definici sekty.“ Pěkná konstrukce, pane Adamče, hlavně je Vaše.

Předně není v naší moci, i kdybychom to nakrásně měli v úmyslu, poškodit dobré jméno obou pánů, neboť dobrému jménu a pověsti se bohužel netěší, tedy s výjimkou u skupiny fanatických obdivovatelů (pan Krutina dokonce ani u části Vackových stoupenců). Nikoli však kvůli komusi zvenčí ztratili důvěryhodnost, nýbrž kvůli vlastnímu lhaní, pomlouvání, účelovým dezinterpretacím nauky Mistrů, štvaní proti oponentům, u pana Vacka navíc z důvodu porušování autorského zákona a obohacování se na úkor práv jiných osob apod.

Že pan Vacek neučí poctivě a věrohodně átmavičáru, jak se snažíte namluvit, jasně dokazuje např. jeho výrok: „Zaměřme se na ně!“ (rozuměj na jeho kritiky). Chcete snad, pane Adamče, tvrdit, že byl někdy publikován podobný výrok Ramany Maharšiho? Ten by přece učil: Zaměřte se na to ve vás, co se chce na někoho zaměřit. Za všech okolností se tažte po zdroji já a vypátrejte ho. Takovýto egoistický blud by nikdy nepřipustil. A podobnými falešnými interpretacemi nauk Mistrů Vackovo dílo přetéká. Pokud zrovna nauky Maharšiho, Krista a dalších účelově nevyužívá pro potvrzení svého domnělého satguruovství, pak je sáhodlouze rozmělňuje do dualistických pouček, čímž je degraduje. Totéž platí i pro Krutinu.

Pan Adamec je patrně děd vševěd, když si troufne vyřknout, aniž podá jediný důkaz či věcný argument, velmi příkrý soud o našich motivech, jež prý jsou podloženy „plně, pouze, výlučně a jednoznačně“ naší „záští a nenávistí“. Ti, co vidí druhé takto výlučně a jednoznačně, sami sebe zatřiďují do kategorie lidí se zjednodušeným viděním světa, což je právě ono podhoubí pro vznik a existenci různých podivných uskupení a sekt.

Já bych si tedy o vás netroufl vyslovit takto kategorický posudek. Vy nás, pane Adamče, neznáte. Lžete o nás. Jistě nejsme lidé nenávistní či záštiplní. Jistě nejsme ani svatí, ale to, co o nás tvrdíte, je pomluva, Váš výmysl.

Devótní a oslavné dopisy obdivovatelů, jež si pan Vacek publikuje ve svých knihách i na webu nejsou důkazem ničeho dobrého. Dokládají, jak je pan Vacek samolibý a že sám nemá inspiraci k vlastním duchovním výtvorům.

Ve Vašem textu, pane Adamče, zcela absentuje snaha o věcnou, logickou argumentaci, podepřenou třebas nějakými konkrétními příklady, citacemi apod.

Pan Adamec pochopitelně nevidí a nechce vidět dehonestace a lži ve Vackových knihách, ačkoli jsou prokazatelné. Neví, že když jsem věcně zareagoval na Vackova pamětnická nactiutrhání manželů Tomášových, Fr. Drtikola či Avataru v časopise Dotek, zasypal mne příval zpravidla arogantních, občas vyloženě vulgárních dopisů Vackových obdivovatelů, neví, že mne přišli inzultovat Vackovi čélové na mé pracoviště, a to vše zhusta na základě výzev svého gurua. Článek z Doteku byl vyvěšen na Morávce – proč asi? Nezúčastnil jste se, pane Adamče, náhodou oné štvavé kampaně také? Pan Adamec netuší, že skupina Vackových čélů napsala do Ramanášramu pomlouvačný dopis se snahou o diskreditaci Avataru? Pan Adamec zřejmě nemá ponětí, na kolika stranách svých knih Jiří Vacek propírá a pomlouvá Tomášovy, Drtikola, Paříka (v posledním díle na 46 stranách) a další. Pan Adamec podle všeho nečte Vackovy paměti ani jeho články na webu.

Rozumím, pane Adamče, vy nemáte právo svého mistra = boha kritizovat viz
:

„Karel Kreizel … říká, že za vše dluží mé pomoci. Takový vděk a skromnost mě těší… není mnoho těch, kteří takto jasně chápou a jsou ochotni se i jasně vyjádřit…Karel je dalším důkazem, jak je důležité vzít mistra takového, jaký je, nekritizovat jej, jedno zda oprávněně nebo nikoliv… (Jiří Vacek - Jak jsem hledal boha a nalezl sebe, díl 9., str. 47)

Dovolte alespoň druhým bránit se proti jeho drzým pomluvám.

Váš příspěvek, pane Adamče, chápu jako splnění povinnosti vůči Vaší sektě a jejím vůdcům.