čtvrtek 14. srpna 2008

Mistři – v překrucování

Pane Vacku, pane Krutino,

dovoluji si uvést několik poznámek, podle kterých bych hledala Mistra.
Budeme-li hrát na žáka, pak tedy žák má právo, ba dokonce povinnost zkoumat svého Mistra. Pokud Vás zalije vlna Lásky a soucitu, pak se i vy hodíte k Němu. Žák si tudíž volí také! Opravdovost se pozná! Nikoliv zevně! Mistr se neoznačuje mistrem - ani nelze, kdo by to dělal? To by byla pýcha! Tomášovi měli přátele.
Dále Mistr by nestrpěl oslavu své osoby - nevyzvedával své zásluhy, svou důležitost, jako se děje u pana Vacka, např. na jeho stránkách viz. 9. 7. 2008 aj. I další jeho výtvory jsou jen ujišťováním o jeho vlastní velikosti, pomluvy, urážky, překrucování pravdy = velké ztvrdlé ego. Pouštění hrůzy na všechny, kteří by se jeho "svatosti" vzepřeli - potřebujete ovce? Na svobodu Ducha jste, pánové, zapomněli? Ta byla a stále je u Tomášových, vzpomínáte?
To je vážně k vzteku, že? Takový hodný, dobrý pan Vacek, tolik toho udělal - a takový nevděk! Dokonce jsou někteří podle Vás nehodní - hříšníky, hejsky a kdovíjak ještě je nazýváte - a dostalo se jim takové Milosti....??? Rybáři, dokonce lehká žena......nepřipomíná to něco? Vy byste, pánové, kamenovali, že?
Copak Bůh není Milosrdenství? Copak neodpouští stále? Copak nás a Vše stále netvoří?
Kdo odpadl, o čem to mluvíte? Z jaké úrovně učíte? Kdo má právo odrazovat druhé? Atmavičára by Vám pomohla - kdo chce být na roveň Bohu? Odkud pocházíte? Kdo jste?
Z dalšího článku pana Vacka cituji: "... Někteří učitelé...zcela chybně vycházejí z velké pravdy, že existuje jenom Bůh, a proto je vše božské včetně hmotného světa a ega. To je pravda, ale pouze pro Boha a nikoliv pro bytosti, které od něho odpadly..."
Ale, ale, pane Vacku, co Vám říká Maharši a jeho učení? Jeho výrok : "Nedívejte se na věci jako na věci, ale jako na Boha." Co? Nic? Tak to zkoušejte, ale opravdově! Nebo chcete tvrdit, že Maharši není pravý Mistr? ! To by se v Ramanášramu divili, jakého u nás máme překladatele Maharšiho a světe, div se - "velkého pravého mistra".
Dokonce jsem se od pana Vacka dozvěděla, že ego nepochází z božského, že má svou vlastní identitu. No ale to už je nebezpečné tvrzení, pane Vacku, to už je moc!! Vaše závislosti Vám brání prohlédnout.
Vážený pane, tím sám sebe usvědčujete, nakolik Pravdu žijete, jaký jste "opravdový mistr". A na druhou stranu potvrzujete, kdo Pravdu žil a žije a je v Jednotě s Ní. Jak sám říkáte: "´Vše je Bůh´ je pravda, ale pouze pro Boha.." Pak BŮH, MISTR A MILOST JSOU JEDNO (jak hlásáte na svých do nebe volajících stránkách - mimo jiné, četl jste to? ). Kdo vidí svět čistě jako Všudypřítomného?Včetně věcí i ega platí, jak říkáte, jen pro Boha, a jestliže BŮH = MISTR Maharši, Púndža, P.Brunton, Fr.Drtikol, Míla Tomášová, Eduard Tomáš či Miloš Tomáš, ti všichni takto svět i ego vidí... Bůh = Mistr.. Děkuji, jen se potvrdilo, co mělo.
Věřím, že v přítomnosti Tomášových jste mohl dosáhnout duchovního pokroku jako my všichni, kteří jsme se s nimi setkali. O to smutnější je , že místo úcty, Lásky a moudrosti z Vás mluví zášť, závist, zloba na adresu Avataru, manželů Tomášových a výše uvedených.

Pane Krutino,

možná i Váš článek by se hodil přeložit a odeslat Jeho Svatosti dalajlamovi. Podle Vás je někdo, kdo se skrývá za soucit? Víte, co Soucit je? Netušíte!

AŤ JSOU ŠŤASTNY VŠECHNY BYTOSTI!

Pro p.Krutinu - asi je zvyklý od svého mistra na poznámku překladatele - Ať jsou si všichni vědomi Toho, čím Jsou.

Pan doktor Tomáš v knize Stvořme svět Míru píše: "... nebylo by válek ve světě." Pořiďte si ji, leccos Vám objasní.

A ještě jedno upozornění: pozor, abyste nevyčerpal svou dobrou karmu a nemusel opustit skupinu! Odporovat totiž svému mistrovi se nesmí, jak stojí psáno ve Vašich "Pravidlech, která MUSÍ dodržovat účastník meditačního semináře". Je to tak, pane Riesi?
Pan Krutina píše 24. 3. 2008 : "... Jakou konkurenci? Ona žádná nebyla a není.."
Pan Vacek, ale píše něco jiného 8. 3. 2008 : "Jejich veřejný zájem není nic jiného než snaha poškodit a zničit konkurenci."
Tak jak? Tak co? Když už nemluvíte pravdu, nechtěli byste se aspoň poradit, než si začnete protiřečit? Nebo je to jako se vším u Vás - jak se Vám to momentálně hodí do krámu?

Pane Vacku,

Vy jste opravdu mistr nad mistry - v PŘEKRUCOVÁNÍ. Mistrem můžete být, ale na jaké úrovni? Děkuji, takového mistra nepotřebuji. Zůstanu u těch, co Pravdu žijí!

V úctě k Tomášovým a Avataru

Helena Jiříčková