úterý 24. února 2009

Důvody lhaní Jiřího Vacka - zištnost?

Miloš Tomáš

Pan Vacek za pomoci svých oddaných čélů tvrdí, že jsem lhal o tom, že je zištný. V závěru svého útočného článku klade otázku, kdo že je zištný? Odpověď je nasnadě. Je velmi zřejmá a jednoduchá. Veškeré jeho počínání vůči druhým - včetně nactiutrhání, podsouvání, obcházení zákonů, porušování obchodních práv, očerňování firmy Avatar, jejích knih i zaměstnanců (i za pomoci svých čélů), zcizování autorských práv a věčných tezí o konkurenci (přesto, že se pan Krutina jelimansky ptal: "Jaká konkurence?") - dává odpověď a je toho jasným důkazem.

Pan Vacek se ptá po tom, kdo je zištný? Je to tak evidentní, že tato otázka je jen dalším důkazem, že na sebe nevidí. Ptá se, jaký je účel mého lhaní? Ještě o něm ale nepodal žádný důkaz. To je skutečně tak nemistrovsky nevědomý (jeho scestné blouznění o paradoxech světa či o odevzdanosti jsou toho jen dalším důkazem)?

Měl by se sebekriticky ptát a také k tomu vyzvat své čély včetně pánů Kosa, Krutiny, Blažka, Tomeše a dalších (hlavně těch sobě nejoddanějších), aby zkoumali odpovědi na otázky, které se týkají jeho. Jeho se týká jeho amorální jednání. Jeho samotného a dle toho, co sám říká, může si za ně sám. Tak co, pane Tomeši, už chystáte, kam pana Vacka zařadit? Pane Kosi, už chystáte ponižující dopis. Pár karmických pohlavků to nespraví, že? Pane Krutino, Indráku a ostatní, už chystáte další sprostoty a demagogické přelhávání? Pane Blažku, Šťastný, už chystáte další výhružky a sníte o "osobním vyřizování"? Už někdo vytáčí telefon, aby anonymně sprostě vyhrožoval? V zájmu obrany "mistra", že? Že vám není stydno. Tím ale nezlikvidujete amorální počiny "mistra", ani nezabráníte pravdě. Tím ne.

Jaký je účel Vackova lhaní, osočování, pomlouvání, nactiutrhání, podsouvání, lživé reklamy, porušování obchodních zájmů, zcizování, vymáhání darů, věčného přepočítávání vstupného, poměřování obchodních rabatů...? Jaký je pravý účel zakrývání - de facto přelhávání - své životní situace snahou vytvořit mýtus chudého důchodce, který vyrábí sto samizdatů na koleně atd? Jaký je účel jeho povyšování nad druhé, stylizování se do nějakého"spasitele", "mistra", vytváření glorioly své vlastní výjimečnosti...?Jaký je účel podivných obchodních praktik včetně vnucování svých prokazatelně a prokázaně demagogických knih? Jaký je účel jeho zjevné manipulace lidmi? Jaký je veškerý jiný účel tohoto veškerého Vackova amorálního jednání?

Něco pro sebe pan Vacek chce, že? Dolary? Salámy? Hmotné a finanční dary? Co nejvíce peněz z vydávání knih, byť by v nich byla vylhaná špína o druhých? Likvidovat nepohodlnou konkurenci - stále je zde někdo, kdo je mu nepohodlný, že? Dobrou pověst pro sebe? Slávu?Nějaký salám dostane, ale dobrou pověst už nikdy.

Pan Vacek nikdy nelhal? O tom, že s manžely Tomášovými nebyly v Lucerně meditace, že pan Pařík je spojen s komunisty, pan Dostál s estébáky (těmi, co panu Vackovi svolili k napsání sta samizdatů, když prý čelil neustálým výslechům, domovním prohlídkám, soudům atd.?), já že prý jsem spojen s BIS, že jsem prý zneužíval svou matku, že ona jej učila krást.... Ať tato svá sprostá nařčení dokáže. Jeho takto nikdo nenařkne. A proč asi pan Vacek má potřebu někoho takto lživě nařknout? Pánové Tomeši, Kose a další, proč to asi pan Vacek píše? Není to ona "likvidace konkurence"? Za jakým asi účelem? Pane Tomeši, mám vymyslet tři kategorie, proč to pan Vacek dělá? No, ty by se Vám jako oddanému (a bohužel nejen pouze oddanému) členu skupiny (jejich - Vackovy - podle něj "naší") nelíbily.

Další nový důkaz Vackova lhaní: Prý Miloš Tomáš napsal v dopise, že oni mají (rozuměj oni - JiříVacek) zničit nějaké své knihy (vyjmenovává je). Ať prokáže, že jsem takový dopis napsal. Ať namísto lživého tvrzení někdy něco prokáže - ne sprškou "chytračení" svých oddaných čélů(včetně svého zetě Krutiny). Ať teď Jiří Vacek prokáže, že jsem napsal takový dopis.

Pane Tomeši, je to příležitost, jak chytit svého gurua do jedné ze tří kategorií. Pane Kosi, už si můžete stylizovat dopis požadující omluvu pana Vacka (a propos, nemám zde nechat zveřejnit Váš dopis a svou odpověď na něj?). Lži Jiřího Vacka o mých rodičích i fakta o jeho obchodních a dalších praktikách byly nejednou prokázány. Jeho lži o obchodních rabatech sotva obstojí.

Jaký je důvod lhaní a amorálního počínání Jiřího Vacka? Odpověď se shoduje s odpovědí na jeho otázku po tom, kdo je zištný.