pondělí 15. března 2010

Pomlouvač kritizuje duchovní pořady v Lucerně

Kamil John


Takzvaný satguru z webu Jiří Vacek - Satguru kritizuje skladbu přednášek Míly a Eduarda Tomášových v Lucerně. Pomineme-li, že jeho kritika je věcně špatná, zůstává faktem, že skladba přednášky je výhradně věcí jejího autora. Tím spíše autorů velmi úspěšného pořadu.

Vysvětlení bude v tom, co na adresu tohoto gurua uvedla Míla Tomášová: "Pomluvami Lucernu nezaplníš." S dobrou intuicí věcí příštích už tenkrát jistě správně cítila pravý důvod těchto pomluv. Netušila ale asi, že je to jen začátek a do jaké obludnosti se míra tohoto pomlouvání rozroste zvláště poté, co manželé Tomášovi odešli a nemohou už na to sami reagovat. Že pod falešnou zástěrkou duchovní pomoci je hlavním důvodem vydávání svazků pomluv (Jak jsem hledal Boha a nalezl sebe) jeho osobní deficit a patrně i finance.

I jeho dobří příznivci by se mohli zamyslet nad tím, proč tento guru neustále po řadu let vydává nové a nové svazky těchto pomluv. Řada lidí se již vyjádřila v tom smyslu, že takovéto počínání pana gurua je obzvláště ubohé a směšné, srovnáme-li ho s chováním jiných opravdových duchovních osobností. Například s činností Maharišiho, za jehož žáka by se autor pomluv rád považoval.