pátek 9. července 2010

Zpackané páně Kosovo přání

Kamil John

Pánové Kos, Janda a Štefko gratulují satguruovi Vackovi k 79. narozeninám.
Na webu Jiří Vacek-Satguru dne 22.6. Cituji: „Váš přínos je nezměrný, patří Vám nekonečný dík. Takto komplexně neučí nikdo. Vytvořil jste dva skvosty. Jste nepochybně první v těchto zeměpisných šířkách, kdo umí učit. Vaše účinnost a duchovní praxe začíná tam, kde Tomášovi skončili...“
http://www.jirivacek-satguru.cz/clanky/aktuality/prani-k-narozeninam

Není jasné, jak mohou - podle vlastních slov satguruových - tak jasně poznat jeho jedinečnost, nejsou-li sami mistři. A pokud by byli mistři, k čemu to patolízalství? Asi nejsou mistři a tímto si získali, co chtěli.

Poté pokračují již s ohledem na oslavence a - jak se domnívají - největší radost mu po předešlém vychválení jeho prvního místa způsobí malým zneuctěním jeho „ nepřátel“. Cituji: „Meditovat jsme se podle instrukcí manželů Tomášových nenaučili. Kamil klidně lže, a tak dlouholeté působení pana Tomáše nemusí mít výsledek. Tehdy získané vavříny zpráchnivěly.“

Nakonec chytře alibisticky dodává: „Nehodnotím dílo Tomášových. Lhaní pana Kamila není vinou Tomášových.“ V Lucerně se sice meditovalo, ale „je v tom zakopaný pes“. - „Tomášovi mají můj obdiv, jejich dílo je stupínkem na mé cestě.“ - „Příjemné duševní rozpoložení v Lucerně mi nestačilo.“ Tady je v rozporu se svým satguruem, který naopak mluví o hospodské atmosféře v Lucerně.

Dále posouvá své tvrzení, že setkání s Tomášovými byla „spíše popularizací duchovní filozofie po převratu“. Nyní naopak tvrdí, že „tato vystoupení nebyla pro začátečníky, protože se tam pravou átmavičáru nenaučil“. Současně však, jak píše, Tomášovy nehodnotí.

Své výroky zamíchá tak, aby tvrdily všechno i nic - jak se bude hodit.

Co dodat? Pan Kos nám dal opět nahlédnout do svého světa zvrácených přání, patolízalství, nerozlišování. Své pevné spočívání v takto zhmotněném egoismu si asi neuvědomuje (jinak by to bylo ještě horší). Takový je výsledek jejich úporného meditování a nezávislého pozorování pod vedením satguruovým.

Co doporučit? Nechceš-li hodnotit, nehodnoť. Vážíš-li si Tomášových, važ si. Chceš-li být dobrý, buď. Ale opravdu a bez kličkování.