neděle 13. května 2007

Pan Vacek pomlouvá vedení Ramanášramu

Martin Pařík

Je známo, že vedení Ramanášramu ukončilo s Jiřím Vackem spolupráci. Není divu, když např. do své knihy "Život a učení Ramany Mahárišiho" Vacek přimíchal celou řadu pomluv a dehonestací různých osobností (Míly Tomášové, Františka Drtikola, pracovníků nakl. Avatar, Miloše Dostála, dále např. přispěvatelů Jitřní země píšících pod nicky Zopot, Auro, Tereza Vacková). Lze však předpokládat, že nejvíce představitele Ramanášramu odradila Vackova prokazatelná dezinterpretace učení Ramany Maharšiho. A to ještě pan Ramanan, prezident ášramu, patrně netuší, že J. Vacek nelegálním prodejem xerokopií svých překladů Maharšiho hrubě porušuje autorská práva Ramanášramu a o nějakém odvádění povinných licenčních poplatků nemluvě.
Je příznačné, že pan Vacek, místo aby hledal příčiny svého nezdaru v jednání s Ramanášramem v sobě, vymyslel si jiné viníky. Nejprve bezostyšně vylhal, že jej v Ramanášramu pomluvil někdo z Avataru či jeho přátel (na to konto inicioval posílání různých štvavých petic do Ramanášramu za účelem diskreditovat Avatar), nyní došlo i na samotné vedení Ramanášramu, které hrubě pomlouvá a implantuje jim, jak je Vackovi vlastní, myšlenkové postupy, ke kterým by nade vší pochybnost nikdy nedospěli.
Zde jsou:

"Podle dnešního vedení Ramanašramu je zřejmě největším proviněním žáka Ramana Mahárišiho, když prováděním átmavičáry si uvědomí Já. Hned je nanejvýš podezřelý a odsouzený. Dokazují tím jen, že nevěří v účinnost átmavičáry a Mahárišiho učení vůbec."
(viz: http://www.jirivacek-satguru.cz/clanky/aktualni-clanky/dan-moravec-pokracuje-ve-svych-moudrech)

Jak vidno, jedná se o velmi hanebnou, urážlivou insinuaci, činící z vedení Ramanášramu bytosti nehodné péče o odkaz Ramany Maharšiho. Nemravné petice čélů zřejmě u reprezentace Ramanášramu nezabraly (jak jinak), a tak na ni Jiří Vacek svým podlým stylem zaútočil přímo.

Je proto třeba se alespoň touto cestou zastat duchovních bratrů z Ramanášramu a vyjádřit jim solidaritu a popřát jim hojnost Boží milosti a morálnější obchodní partnery a spolupracovníky, než je pan Vacek.


mailto:kauza.vacek@gmail.com