středa 2. května 2007

Otázky na pana Vacka II. podruhé

Je tomu již dva měsíce, co byly panu Vackovi položeny dvě zásadní otázky. A protože nedošla ani na jednu z nich odpověď, můžeme se domnívat, že buďto byly panem Vackem přehlédnuty, nebo se jim vyhýbá záměrně. Nikoli z nedostatku dalších materiálů pro tento blog, nýbrž kvůli závažnosti oněch otázek uvádíme je znovu, tentokráte v opačném pořadí a v naději, že se dočkáme korektní odpovědi samotného pana Vacka.



Pan Vacek ve svém e-shopu a ve svých knihách dlouhodobě nabízí k prodeji xerokopie svých překladů děl Ramany Maharšiho, ačkoliv Ramanášram, majitel autorských práv na originály těchto děl, poskytuje licenci pouze na jejich knižní podobu (book form).

Vlastní pan Vacek nějakou specifickou smlouvu s Ramanášramem na vydávání xerokopií? Odvádí Ramanášramu licenční poplatky za prodané xerokopie?

Poznámka: Jiří Vacek na svém webu dne 26.2. 2007 píše: „Pro své přesvědčení jsem měl i stále nižší plat a nemohl jsem zastávat vyšší postavení. Dodnes mám proto nižší důchod než straníci.“Nechce se věřit, že by si pan Vacek vynahrazoval finanční újmu zaviněnou jeho aktivní účastí v antitikomunistickém odboji šizením, resp. okrádáním Ramanášramu…

Martin Pařík

Jsme přesvědčeni, že na seriózní odpovědi mají právo nejen oponenti, ale i přívrženci pana Vacka, kteří stále doufají v jeho věrohodnost. (KV)

mailto:kauza.vacek@gmail.com