pondělí 23. června 2008

Filip Jelínek, aby se zavděčil svým guruům, bezostyšně lže

Martin Pařík

Jakýsi pan Filip Jelínek, aby získal „zásluhy“ u svých „mistrovských osob“, odhodlal se v příspěvku

http://www.jirivacek-satguru.cz/clanky/aktuality/zamysleni-nad-zpusobem-reagovani-na-zlo

na Vackově webu k útočné polemice proti „Paříkovi a spol.“:


„Myslím že egu a i zlému egu ani tak nevadí, že je tu třeba někdo, kdo žije v poznání a to vyzařuje svou přítomností do okolí. I přes toto mocné působení Ducha, ve spoustech případů lidé ani nic necítí. A nebo většinou ani nechtějí. To bez otevřenosti, bez zájmu o Pravdu a se zaujatostí ani moc nejde. V případě pana Paříka a spol tomu tak je. Protože na veřejné meditaci nikdy nebyli. Knihy pana Vacka sice čtou, ale výhradně jen za účelem najít tam zas něco čeho by se mohli chytit, nebo co je vytočí. Jinak co se nehodí, přehlížejí a to i v knihách manželů Tomášových, které vydávají. Nedávno jsem v knihovně nakoukl do Pamětí mystika od pana Tomáše a četl, jak ho Paul Brunton varoval, když chtěl veřejně vystupovat. Říkal mu: „ All demons will be married. '' - Všichni čerti se budou ženit. Pak pan Tomáš psal jak ho dlouho pronásledovala jistá osoba. O neustálém boji sil nevědomosti s poznáním. A Mahárišiho výrok, že boj Dévů s Asury tu vždy byl a bude.“


Filip Jelínek, aniž „Paříka a spol.“ (Koho tím myslí? Pařík žádný „spol.“ nemá.) zná, nepatřičně a nevhodně o těchto lidech spekuluje a své dohady završuje vyslovenými lžemi:

1) „Protože na veřejné meditaci nikdy nebyli“ .

Pravda je taková: Ti, jež má Jelínek patrně na mysli, se zúčastnili celé řady veřejných meditací. Někteří z nich meditace vedli a vedou. V Avataru se konají každý týden veřejné meditace, a to bezplatně (Na rozdíl od pana Vacka).


2) „Jinak co se nehodí, přehlížejí a to i v knihách manželů Tomášových, které vydávají.“

Pan Jelínek nepodal žádný důkaz, že by kdokoli z Avataru cokoli v knihách Tomášových nějak účelově či jinak přehlížel. Nikdo z Avataru netvrdil, že na jisté úrovni nedochází ke střetávání sil dobra a zla, pouze že v pokročilejších stadiích duchovního vývoje přestávají být tyto jevy vnímány jako reálné či oddělené, což je v naprostém souladu s naukou Maharšiho, Tomášových či Bruntona.

Takže by si pan Filip Jelínek, než začne vypouštět účelové lži a pomluvy, měl uvědomit, že žádný Vacek či Krutina z něj jeho hříchy nesejmou. Proč? Protože jich sami nosí plné kbelíky (To je to Vackovo „sladké“ tajemství (ne)ukrývané pod kbelíkem, kdeže světlo.). O másle na hlavě nemluvě.