pondělí 21. dubna 2008

Jak Jiří Vacek hlásá vodu, a přitom pije víno

Martin Pařík

Jiří Vacek ve snaze degradovat přednáškovou činnost manželů Tomášových velmi často účelově opakuje výrok Ramany Maharšiho, s nímž se v tomto punktu (na rozdíl od nemála myšlenek jiných) zcela identifikuje, o tzv. neúčinnosti duchovních přednášek: „Lidé chodí na duchovní přednášky a odcházejí z nich stejní, jako tam přišli. Pravé učení se děje tichem.“ (Jiří Vacek - Jak jsem hledal Boha a nalezl sebe, díl. 6.) Tuto ad hoc Maharšiho myšlenku pak do omrzení opakuje snad v každé své knize. Pan Vacek tedy „hlásá vodu“ o neúčinnosti duchovních přednášek, budiž. Co si má ale čtenář jeho webu myslet, když se tam dozví, že tentýž pan Vacek drží (nepořádá, jak sám přednášející posléze upřesnil, ostatně Tomášovi také nic nepořádali, pozn. red.) duchovní přednášku v Trnavě? http://www.jirivacek-satguru.cz/clanky/aktuality/pozvanka-na-prednasku-a-seminar-jiriho-vacka Inu co jiného než že sám „pije víno!“.

Pan Vacek by měl, kdyby byl férový a poctivý, upozornit všechny návštěvníky své přednášky v Trnavě, že marnotratně vyhodí peníze za vstupné, protože přednášející důrazně hlásá ideu, že takovéto akce jsou neúčinné a jen při nich víří mysl včetně mysli přednášejícího, jak suverénně zhodnotil přednášky Eduarda Tomáše v Lucerně.
Dle nauky samotného pana Vacka odejdou účastníci jeho přednášky v Trnavě dne 23. apríla 2008 stejní, jako na ni přišli. Soukromě si myslím, že v tomto případě budou ještě rádi.

Pan Vacek tedy svůj poslední internetový článek „Hlásá vodu, pije víno“ http://www.jirivacek-satguru.cz/clanky/aktuality/hlasa-vodu_-pije-vino napsal sám o sobě.